piątek, 10 lutego 2017

PASTA Z FASOLI

W związku z tym, że nie jem ani mięsa ani nabiału, często słyszę pytanie: to co ty właściwie jesz? Ot, taką na przykład pastę z fasoli. Jest doskonałym zamiennikiem wędliny czy sera żółtego. W dodatku jest dużo zdrowsza, tańsza i jeszcze smaczna:) Tak więc, zamiast czekać aż ugotują się jajka wystarczy wrzucić składniki do blendera i zmiksować. Polecam! 
Składniki:
  • 2 szkl. ugotowanej białej fasoli (może być z puszki, ale dokładnie przepłukana pod bieżącą wodą)
  • 1 łyżka musztardy
  • 1-2 ząbki czosnku (w zależności od tego, czy jesteśmy fanami czosnku czy nie)
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka oliwy + trochę wody (ok. 3-4 łyżek)
  • 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych (można pominąć, ale dają fajny serowy posmak i są bardzo wartościowe, zawierają sporo białka i witamin z gr. B)
  • garść świeżej pietruszki 
  • sól, pieprz do smaku.
Umieścić wszystkie składniki w pojemniku blendera lub malaksera i zmiksować na pastę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody, do uzyskania pożądanej konsystencji.


Źródło: tutaj, z drobnymi modyfikacjami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz