wtorek, 21 czerwca 2016

TRUSKAWKOWA JAGLANKA

Sezon truskawkowy niebawem się skończy, zachęcam zatem dodawać truskawki wszędzie tam, gdzie tylko się da! Kolejna moja propozycja śniadaniowa to jaglanka truskawkowo-bananowa, czyli niezawodny duet;) Do gotującej się kaszy polecam dodać łyżkę oleju kokosowego, wzbogaci to posiłek w wartości odżywcze oraz w kokosową woń. Warto również ugotować więcej kaszy, przechowywać ją w lodówce i wykorzystać do kolejnych śniadań. 
Składniki na 1 porcję:
  • 1/4 suchej kaszy jaglanej
  • 2 garście truskawek
  • 1 banan
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego (lub mniej, ilość zależy do preferencji względem gęstości)
  • do ozdobienia: 1 łyżeczka nasion chia, pół łyżeczki płatków migdałowych i wiórków kokosowych, 1 truskawka...
Ugotować kaszę jaglaną, KLIK.
Do pojemnika wsypać ugotowaną kaszę, owoce oraz jogurt i zblendować na gładki mus. Przełożyć do miseczki i posypać ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz