środa, 10 lutego 2016

OWSIANKA Z JABŁKIEM

Kolejny pomysł na szybkie, treściwe i pozbawione tony cukru śniadanie. Owsianka naprawdę może być smaczna, mimo swojego wyglądu;) Dziś prezentuję wersję jabłkową.

Składniki na 1 porcję:
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • pół jabłka + odrobina soku jabłkowego
  • 1 łyżka migdałów
  • 2 orzechy włoskie
  • łyżka suszonej żurawiny
  • szczypta cynamonu
Wsypać płatki do miski i zalać wrzątkiem tak, żeby zakryć ich poziom. Odstawić na 5-10 min. aż płatki wchłoną wodę. Dodać starte jabłko, odrobinę soku jabłkowego, grubo posiekane orzechy i żurawinę. Można posypać szczyptą cynamonu. I tyle!:)
Odradzam dodatkowe słodzenie owsianki, bo mamy tu sporo węglowodanów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz