Kolejny pomysł na szybkie, treściwe i pozbawione tony cukru śniadanie. Owsianka naprawdę może być smaczna, mimo swojego wyglądu;) Dziś prezentuję wersję jabłkową.
Składniki na 1 porcję:
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- pół jabłka + odrobina soku jabłkowego
- 1 łyżka migdałów
- 2 orzechy włoskie
- łyżka suszonej żurawiny
- szczypta cynamonu
Wsypać płatki do miski i zalać wrzątkiem tak, żeby zakryć ich poziom. Odstawić na 5-10 min. aż płatki wchłoną wodę. Dodać starte jabłko, odrobinę soku jabłkowego, grubo posiekane orzechy i żurawinę. Można posypać szczyptą cynamonu. I tyle!:)
Odradzam dodatkowe słodzenie owsianki, bo mamy tu sporo węglowodanów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz