niedziela, 7 lutego 2016

KOKTAJL SZPINAK+ANANAS

Kolejna propozycja na przyjęcie dużej dawki witamin, minerałów i błonnika. Zachęcam do korzystania z tych owoców, na które teraz jest sezon. Mango, ananas, pomarańcze, mandarynki... Jest w czym wybierać. Zrobiłam dwa koktajle: wersję słodką i mniej słodką;)

Składniki na 1 porcję koktajlu słodszego:
  • porządna garść szpinaku
  • dwa plastry ananasa
  • pół szkl. soku jabłkowego
  • ew. kawałek imbiru 
Składniki na 1 porcję koktajlu mniej słodkiego:
  • porządna garść szpinaku
  • dwa plastry ananasa
  • pół szkl. wody
  • kawałek imbiru
Wypłukany szpinak umieścić w blenderze, dodać pokrojonego w kostkę ananasa, zalać płynem, ewentualnie dodać imbir (warto!). Zmiksować i wypić:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz