poniedziałek, 8 lutego 2016

SAŁATKA Z KOZIM SEREM

Zwolennicy koziego sera powinni być zadowoleni! Oto sałatka idealna na kolację dzięki ciepłemu elementowi właśnie w postaci sera. Dodatkami są zalegające w lodówce "niedokończone" warzywa oraz składnik równoważący ostry smak sera - granat. Polecam!

Składniki:
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka czarnych oliwek
  • ser kozi w roladce + oliwa + płatki migdałów
  • granat (myślę, że suszona żurawina też się sprawdzi)
  • dressing: łyżka oliwy + łyżka octu balsamicznego + szczypta soli
  • ew. kawałek pieczywa
Na talerzu ułożyć umytą sałatę, pokrojone oliwki i pomidorki. Roladę sera pokroić na grubsze plastry, obtoczyć je w oliwie i płatkach migdałowych. Rozgrzać odrobinę oliwy na patelni i obsmażyć ser z dwóch stron. Przełożyć na talerz. Posypać pestkami żurawiny i skropić dressingiem. 


1 komentarz:

  1. Roszka oponka z kozim serem? Kozy sa ostatnio politycznie niepopularne ;)

    OdpowiedzUsuń